zaterdag 7 maart 2015

Bucketlijst 2015 ideeën.

Bucketlijst 2015 ideeën

Het jaar 2015 is alweer 3 maanden begonnen, maar dat betekent niet dat je geen goede voornemens voor 2015 nog kan maken! We hebben nog 3/4 van dit jaar te gaan, dus het leek mij wel leuk om een paar voorbeelden te geven van dingen die je op je bucketlijst van 2015 kan zetten. Maart wordt de maand van de veranderingen! Hier dus 7 bucketlijst ideeën: 

- Het leren van een bepaalde sport.
Mij lijkt persoonlijk freerunnen erg leuk, maar ik ben daar te klunzig voor. Zelf zet ik op het lijstje skateboarden neer.

- Leren breien.
Ja het klinkt vreselijk saai, maar wat is er cooler dan je eigen sjaal voor de winter breien? Origineel en creatief! (overigens heb je nog 9 maanden de tijd om het te leren voordat het weer winter is)

- Een liedje schrijven.
Af en toe kan je heerlijk wegzwijmelen bij een mooi liedje. Wat als jij zelf een liedje maakt waar je bij kan wegzwijmelen? Dat is dubbel genieten!


- Vuurwerksterretjes het hele jaar door branden.
Vuurwerk is wellicht niet meer te koop, maar op internet kun je vaak nog wel sterretjes vuurwerk vinden. Herken je die warme vakantiedagen waarbij je gezellig met bijvoorbeeld je vrienden rond een kampvuur zit? De dagen waarop de zon zo romantisch laag aan de horizon staat? Je kunt het letterlijk spetterend maken door op zo'n moment vuurwerksterretjes af te steken! Het maakt de avond compleet en nog een beetje extra knus en romantisch.

- Taalcursus volgen.
Wat is er leuker dan een vreemde taal te spreken? Stel je voor dat je later van plan bent om veel te reizen is het wel handig om een vreemde taal te spreken. Stel je voor dat de basistaal van je niet ver genoeg ontwikkeld is, kun je er met een taalcursus voor zorgen dat je taalniveau hoger wordt! Staat leuk op je rapport en je hebt er buiten school ook erg veel profijt van!


- Meer lezen.
Herken je het nog van vroeger, de momenten dat je las en je letterlijk door het verhaal werd weggezogen van de wereld en je in de wereld van het boek terecht kwam? Dat mensen iets tegen je zeiden, maar dat je met je gedachtes in het boek zat? Waarschijnlijk niet. Dat komt omdat de smartphones anno 2015 de wereld hebben overgenomen. Zonde, want lezen is niet alleen goed voor je taalontwikkeling, maar ook voor je geluksniveau. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel leven hun leven een hoger cijfer geven dan mensen die amper tot niet lezen; lezen dus!

- Flessenpost gooien.
Op vakantie kun je flessenpost in zee gooien. Schrijf er een verhaal in wie je bent en waar je je brief hebt geschreven en wat je op dat moment van de vakantie doet. Werp het vervolgens in zee en wacht op het antwoord. Hoe leuk is het als iemand die je flessenpost heeft gevonden, je terug schrijft? Misschien ontstaat er wel een vriendschap uit!
Tot zo ver de bucketlijst ideeën. Ik hoop dat jullie er wat inspiratie uit kunnen halen en vergeet het is nooit te laat om ergens aan te beginnen. ;)

Loves x



Geen opmerkingen: